keskiviikko 16. heinäkuuta 2008

Sotavalmisteluja

Perjantaina se alkaa taas, nimittäin Nuijasota. Pakkaamista ja mukaan otettavia tarvikkeita pitää miettiä ihan eri tavalla, kun vikonlopun tapahtuman sijaan kyseessä onkin 10 päivän leiri. Silti julkisia liikennevälineitä käyttäessäni tilaa tavaralle on saman verran kuin vain viikonlopuksikin lähdettäessä.
Myös kesä asettaa omat vaatimuksensa tavaroille: Paksuimmat ja painavimmat villamekot ajattelin tällä kertaa jättää kotiin, mutta pakata kuitenkin mukaan myös vähän lämpimämpää vaatetta helleasusteitten ohella. Aurinkoiseen helteeseen ajattelin varautua myös tänään apteekista ostamallani aurinkorasvalla ja viime kesän kaltaiseen hyttysenpistokatastrofiin kortisonirasva-arsenaalilla ja erityisen tehokkailla hyttysmyrkyillä. Viime kesän leirin jäljiltä kun hyttysenpistot jaloissani tulehtuivat lopulta niin pahasti, että jouduin turvautumaan lääkärin apuun. Uudet, vähemmän modernin näköiset kesäkengät ostin leiriä varten alennusmyynnistä jo viime viikolla niiden itse tehtyjen ajanmukaisten kenkien puutteessa. (Projekti edelleen vireillä ja ne kaavatkin jossain vaatehuoneen uumenissa...)
Onneksi minulla on sentään sisämajoitus, sillä se vähentää pakattavan tavaran määrää aika lailla.Törmään taas samoihin ongelmiin, mitä aina julkisilla tapahtumiin lähtiessäni. Miten jaksan raahata tavarat asemalle? Rinkka selässä, kori kädessä ja mundiskamat olkalaukussa ei aina ole niin vaivatonta helteessä raahustaa eteenpäin. Nyt tosin uusi isompi ja vankempi sankaisempi kori helpottaa kuljetusongelmia, mutta rinkasta on sitten puolestaan yksi tasku rikkoutunut.
Katsastin leirin ohjelmaa ja erityisesti tiede- ja taideluennot ja työpajat vaikuttivat tosi mielenkiintoisilta. Haluan päästä kasvivärjäämään, sillä se on pitkään ollut haaveeni ja olen joskus aikoinani jotain pienimuontoisia projekteja kotioloissa yrittänytkin. Muistaakseni silloin tein ruskeata lankaa kuusenkävyillä värjäten.
Piti vielä ehtiä tekemään leiriä varten uusi isompi kassi leikkaamani vaaleanruskean mekkokankaan jämistä, mutta se taitaa nyt jäädä. Se uuden mekon hihan seutu vaatii nimittäin vielä istuttamista. Päätin ottaa kainalokiilasta runsaasti kangasta ylhäältä pois kainolon pussituksen ja löysyyden vähentämiseksi. Ilmeisesti minulla on käsivarret aikalailla kaventuneet parin vuoden takaisesta kaavoituksesta. Ei siis muuta kuin purkamaan valmis hiha kainalon kohdalta.

Ei kommentteja: