torstai 10. heinäkuuta 2008

Löytöjä

Tänään lähdin kirjastolta tavallista aikaisemmin kääntämisen tylsyyden ja oman aikaasaamattomuuteni ahdistamana. Päädyin kaupungille shoppailemaan yhtäsuntoista tarpeellista mundiskamaa, kun kotimatkalla näin ensimmäistä kertaa liikkeen, joka osoittautui varsinaiseksi keskiaikaharrastajan taivaaksi. Olen kulkenut kyseistä reittiä satoja kertoja viikoittain, mutta silti kyseistä kangaskauppaa Yliopistonkadun ja Brahenkadun kulmassa (ei siitä Halpakangas-nimistä vaan siellä kulman takana olevaa) en ole aiemmin havainnut. Nytkin eksyin liikkeeseen lähinnä oven heinärieha- ja alennusmyyntikylttien ohjastamana.
Liikkeestä tarttuikin sitten mukaani ihanaa valka/harmaa-ruudullista villaa kudotuilla geometrisilla kuvioilla hintaan 7/m ja jo kauan etsimääni ruudullista pyyhepellavaa 5/m. Villasta suunnittelin tehdä itselleni viltin Nuijasotaan ja keties jotain pientä asustetta (esim uudet sukat tai hupun) ja pellavasta saa pyyhkeen lisäksi uuden isomman pöytäliinan. Myyjä tosin ei osaannut sanoa villan koostumuksesta mitään, mutta tekokuituitua kankaassa ei ollut mitenkään häiritsevässä määrin. Tarjolla oli myös yllättävän paljon ihania 100% villloja herkullisissa väreissä ja nyt alen aikaan kaikki liikkeeen kankaat ovat alle 10/m. Liikkeestä löytyi tämän lisäksi myös harvinaisen hyvää nappivalikoimaa: kuolasin pitkään koristekivin vartustettuja metallinappeja, jotka muistuttivat yllättävän paljon saman tyyppisiä 1300-luvun arkeologisia löydöksiä. Keskiaikapukuun ihan hyvin sopivia nauhoja löytyi yksi hyllyllinen, siis sellaisia käsin kirjotun näköisiä pellavalangalla tehtyjä juttuja. Kaiken lisäksi palvelu oli vielä tavattoman mukavaa. Pitäneepi siis tehdä uusi reissu liikkeeseen piakkoin, vaikka ehkä kukkaronnyörien kiristämisen suhteen se ei olisi hyväksi.
Nyt on heti paljon piristyneempi olo ja semmoinen, että ehkä sitä vielä jaksaa pinnistellä ne pienet Ciceron rippeet loppuun saakka ennen hyvin ansaittua kesäloman poikasta.

Ei kommentteja: