perjantai 18. heinäkuuta 2008

Lähdön tunnelmaa

Nyt on osa leiritavaroista pakattu ja nyt jo rinkan taskut pullistelevat, vaikka vielä olisi paljon pakattavaa. Kannoinkin äsken rinkan eteiseen ja se otti jo aika paljon selän päälle. Onneksi uuteen edellistä isompaan koriin saa astoitten lisäksi mahtumaan yllättävän paljon myös asusteita ja ruokatavaraa sekä kaikennäköistä pikkusälää. Tein eilen oikein listan mukaanotettavasta kamasta, etten vain unohtaisi mitään ensiarvoisen tärkeää. Mutta pakkaamisen lisäksi on vielä yhtä sun toista puuhasteltavaa: aloitin eilen sittenkin sitä uutta isompaa kassia kangasjämistä ja löysin Alinan samettipuvusta leikatun liepeen siihen sopivaksi hihnaksi. Sen lisäksi rukkasin taas aamulla vähän lisää uuden puvun hihan kaavaa ja se pitäisi vähintään harsia ennen lähtöä. Mutta kassi on tärkeämpi, sitä kun kaivataan pikemmin.
Ompelutöitten lisäksi pitäisi yrittää saada kotia siihen kuntoon, että täältä voi hyvällä omatunnolla häipyä viikoksi. Siirsin jo eilen kukkia hiukan varjoisampaan paikkaan, mutta silti pelkään niitten puolesta: Parvekkeellenihan paistaa aurinko aamusta iltaan. Äiti ehdotti sanomalehden teippaamista parvekkeenlasiin liiallisen paahteen välttämiseksi. Sen lisäksi pitäisi vielä tiskata ja järjestellä, ettei sitten väsyneenä tule takaisin kauheaan sekasotkuun. Mietinkin eilen, että tuo leiri taitaa olla pisin aika, mitä olen tästä nykyisestä kämpästäni yhtäjaksoisesti poissa ollut. Hommaa on siis paljon, mutta onneksi iltajunan lähtöön on vielä aikaa...
Ihanaa päästä tänä iltana viimeinkin matkaan, sillä tykkään lähdön tunnelmasta ja matkustamisesta, siitä kun maisemat vilahtelevat ohi ja voi tarkkailla kanssamatkustajia ja ohivilahtelevia maisemia. Tänään matka-aika on vain parisen tuntia, mutta tämän aikalailla muuten ohjelmattoman kesän suurin matkailuelämys. Sitä paitsi tulen ensimmäistä kertaa Kavalahteen Turun suunnasta päin. Ihanaa päästä jättämään tämä mundiselämä hetkeksi taakseen.

Ei kommentteja: