Helmenä pohjalla


Tervetuloa lukija, Eveliinan maailmaan. 

Eveliinan maailma koostuu muun muassa elämänkulun pohdiskelusta, maailman kummallisuuksien ihmettelystä ja mahtavista ystävistä. 

Eveliinan maailmaa koostuu  myös hyvästä ruuasta, kulttuurielämyksistä ja kauniista esineistä, vaikka asunnossani valtavan usein asuukin boheemi kaaos. Eveliinan maailmassa antaudutaan hulluihin ikuisuusprojekteihin, ei osata tehdä päätöksiä ja tapetaan huonekasveja kuivuuteen.


Usein Eveliinan maailmassa ollaan myös liian ankaria omaa itseä kohtaan ja liian naiiveja muita kohtaan. Täällä uskotaan myös pehmeisiin arvoihin, jokaisessa ihmisessä asuvaan hyvään ja yhteisön voimaan. 

Eveliinan maailmaan liittyy olennaisesti  myös keskiaika ja rakas keskiaikaharrastus Suomen keskiaikaseura ry:ssä.  


Huomaan ajautuvani yhä syvemmälle myös swing-tanssin maailmaan Turku Swing Societyssa. Päälajini on lennokas lindy hop, mutta teen toisinaan retkiä myös west coast swingin ja boogie woogien maailmaan. 

Lindyssä mahtavinta on se, miten siinä pitää keskittyä täysin hetkeen.  Haastavinta oli aluksi tottua vietävänä oloon ja kuuntelemaan toisen kehoa. Live-bändien soittamassa jazzissa tanssi-iltoina Vaakahuoneella on menneen ajan tunnelmaa.  Ennen kaikkea lajin parissa kehittyy valtavasti koko ajan! 

Minä näen krapu oinas,
kaikkeus on vain simpukka
pohjalla helmenä pätöinen minä. 
 (Velimir Hlebnikov)

Pohjalla helmenä pätöinen minä on nyt paitsi blogi, myös kiinnostuksen kohteitani esittelevä kotisivu. Bloggaajana en ole aivan uusi. Tämän blogin edeltäjä on saanut alkunsa jo vuonna 2004. Blogin nimi tulee   Velimir Hlebnikovin runosta, joka on minulle tärkeä. 


Blogi on oma ajatusten sillisalaattini: aineksina on muun muassa vuodatusta, tunteita, reseptejä, käsitöitä ja keskiaikaa, kaikki suloisessa sekasotkussa. Mausteena on aina myös ripaus syvällistä pohdintaa.

Vaikka kirjoitan hyvinkin henkilökohtaisista aiheista, harkitsen aina, mitä julkaisen. Vaikka blogissa on usein synkkiä sävyjä, olen kuitenkin aika valoisa persoona. Päivityksiä tulee vain kirjoitettua  useimmiten heikkoina hetkinä,  aamuöisin.

Suomalaisista keskiaikablogeista Neulakko on suuri esikuvani. Olen kuitenkin valinnut tietoisesti aivan erilaisen linjan. Keskiaikapostauksissakin pohjalla on aina oma henkilökohtainen kokemus. 

Kulttuuripääkaupunkivuoden ajan pidin myös omaa Turku 2011-blogia, jonka suhteen minulla on Turku 2011- säätiön puolesta  aikalailla vapaat kädet. Bloggaaminen kulttuuriaiheista on ollut aivan mahtava kokemus. Pääsin tapamaan monia mielenkiintoisia kulttuuritoimijoita yllättävissä tilanteissa.

Teksti: Eveliina Korteoja, Kuvat: Kaisa Ansami