keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Leivontakisa ja lihapata

Paronittaremme Eva ilmoitti eilen Annapäivillä joulukukuussa järjestettävästä leivonnaiskisasta. Pitäjäni kenties ahkerimpana leipojana koen suorastaan velvollisuudeksi osallistua kilpailuun. Tosin kohdallani kisa on enemmänkin riemun aihe kuin velvollisuus. Uusia ideoita alkoi myllätä päässä heti viestin luettuani. Tällaisia tietystä aiheesta olevia taitokisoja pitäisi olla enemmänkin tapahtumissa. Kisa tuo varmasti eloa tapahtumaan ja kenties rohkaisee muitakin leivontataitonsa vakan alla pitäneitä osallistumaan.

Alustavasti suunnittelin muokkaavani erästä Maestro Martinon piirakkareseptiä Pohjolan oloihin paremmin sopivaksi. Toivottavasti piiraista tulee yhtä maukkaita kuin haaveissani tällä hetkellä. Enpä kuitenkaan paljasta tuotoksestani tuon enempää ennen joulukuuta ja Annanpäiviä.

Sen sijaan eilen tein ihan vahingossa, ilman reseptiä ja täysin mutu-tuntumalla täydellisen onnistunutta lihapataa lähikaupassa tarjouksessa olleesta Karjalan paistista. Enpä muista, milloin lihapadasta on tullut noin mehevää ja maukasta. Koskapa blogissani ei ole pitkään aikaan ollut yhtään reseptivinkkiä, päätin jakaa tämän reseptin laajemmallekin yleisölle, mikäli olen muistanut oikein, mitä oikein siihen lihapataan tulinkaan laittaneeksi.

Taivaallinen lihapata
1 pkt Karjalanpaisti- lihoja
2 sipulia
3 laakerinlehteä
1 rkl mustapippuria rouhittuna
1 tl salviaa
1 tl rakuunaa
1 tl muskottipähkinää
1 tl Välimeren maustetta
4 dl viinirypälenektaria
3 tl sitruunamehua


Pilko sipuli kapeiksi siivuiksi ja lado lihojen kanssa uunivuokaan. Sekoita mausteet tasaisesti lihojen joukkoon. Kaada sekaan viinirypälenektariin sekoitettu sitruunamehu. Paista 200-asteisessa uunissa 1,5-2 h tai kunnes lihat ovat hyvin pehmeitä.

Ei kommentteja: