tiistai 13. joulukuuta 2011

Louhikärmes ja jellona


Syksyyni on kuulunut myös kirjontaa. Osallistuin kuningaskuntani Drachenwaldin seinävaateprojektiin viidellä tilkulla.

Osuuteni kuningaskunnan seinävaatteesta on taas hyvä osoitus siitä, miten kaikesta ei aina tule sitä, mitä alun perin piti, mutta jotain kuitenkin.

Ensimmäinen lohikäärme on aivan yltiösöpö.

Nyt eteenpäin luovutetut tilkut saivat alkunsa jo vuonna 2008. Niistä piti tulla alun perin koristeita huppuun, jota olin tuolloin tekemässä. Huppu tuli valmiiksi, mutta kirjonnat eivät tulleet. Tarkemmin katsottuna ne eivät olisi sopineetkaan sen tyyliin ja jäivät kirjontavakan pohjalle vuosikausiksi.

Toinen lohikäärme on joutunut pahan hirven jalkoihin.

Sitten kuulin kirjontakillan haasteesta ja muistin tilkut. Nyt ne saivat uuden elämän ja pääsevät näytteille paronikuntamme pitosaleihin.

Kuvioaiheet ovat peräisin 1300-luvulta olevasta ihanasti koristellusta käsikirjoituksesta, jota säilytään Tanskan kuninkaallisessa kirjastossa. Koska kirja on Bestiarus eli opas todellisten ja tarueläinten elintavoista, se on koristeltu hirviöaiheisin kuvin. Käsikirjoituksen pastellinsävyisiä söpöläisiä ei voi kyllä varsinaisesti kutsua pelottavaksi hirviöiksi.

Kolmatta rääkkäävät puolestaan koirat.

Nämä lohikäärmeet eivät taida olla kovin puolustukykyistä rotua..

Oli vapauttavaa tehdä välillä ei-laskettua kirjontaa. Se vaatii niin paljon vähemmän keskittymistä. Työ edistyy suorastaan pelottavan nopeasti verrattuna saksalaisen kirjonnan kanssa tihrustamiseen.

Neljäs onneksi näyttää, mihin lohikäärmeet pystyvät.

Merimiesten pelottelu kuuluu asiaan...

Mutta ei Gythalassa saksalaiselta kirjonnaltakaan vältytä. Elianan pyysi minua tekemään hänelle pienen vyöpussin. Inspiroituneena ryhdyin heti toimeen.

Viides pienokainen puhkuu kohti linnantornia.

Kuviomalliksi valikoitui malli, jossa kukat ja leijonat vuorottelevat. Ainakin minun tulkintani mukaan ne ovat kukkia ja leijonia. Joku muu voisi sanoa niitä vaikka leijoniksi ja geometrisiksi kuviohärpäkkeiksi.

Eläinten maailma jatkuu kirjonnoissa. Tämä on tulkintani mukaan leijona.

Kuvio on sen verran helppo, että se etenee aika nopeasti. Koukuttava kirjonta pitää minut poissa ainakin esseenkirjoittamispuuhista.

Ei kommentteja: