tiistai 14. lokakuuta 2008

Viikon haasteet

Kuluva viikko on jälleen ohjelmassaan kiireinen kuten niin monet viikot ennen sitä. Sen siitä saa kun sotkeutuu josjonkin näköiseen organisointiin ja yhdistystoimintahärpätykseen. Onneksi loistava viime viikonloppu afrikkalaisesta ruuasta nauttien ja äskeinen jumppatunti pitkästä aikaa kompensoivat viime viikkojen stressialtista ilmapiiriä. Ihanaa on myös se, ettei tällä hetkellä tarvitse lukea minkäänlaiseen tenttiin, vaikka hommaa muuten riittäneekin. Pitäisi kuitenkin hoitaa tällä vielä viikolla sekä vuosijuhlajärjestelyjä sekä Aarniwalcean latinan kielen opiskelua käsittelevän artikkelini viilaustakin.

Ensi viikolla on minulle sca-elämän syksyn kohokohta Kruununturnajaiset, jonne pitäisi saada valmiiksi se pahanonnen mekko, jonka vaiheita olen tässä blogissani niin monasti kuvaillut. Uta sovitti hihat mekkoon erinomaisella asiantuntemuksellaan pari viikkoa sitten pidetyssä osallistujaryntäyksen kokeneessa Unikankareen käsityöviikonlopussa, joten nyt ompelu-urakasta puuttuu enää hihojen napitus. Puvun suurimmaksi ongelmaksi osoittautui lopulta se, että puvussa oli miehustan puolella liikaa ylimääräistä, joten sivusaumoista joutui ottamaan jonkun verran sisään. Tuloksena oli lopulta hyvin tyköistuva mekkomalli. Valiteettavasti olin vain saksinut miehustakangasta olkapäitten kohdalta niukaksi, joten hihoista tuli nyt harmillisen lyhyet ja suunnittelin laittavani niihin jonkinmoiset pidennykset, jos aikaa riittää. Luovuin myös puvun vuorista ja tein sen sijaan jäljellä olevasta vuorikankaasta kapeat tukikaistaleet kaula-aukkoon, helmaan ja hihan suihin villakankaan venymistä estämään. Hiukan kiire mekon kanssa siis jo on, mutta enköhän saa sen valmiiksi...

Tulevassa tapahtumassa minulla onkin pitkästä aikaa näin paljon uutta päällä: mekon lisäksi Nuijasodan jälkeen ovbat valmistuneet niin kirjottu huppu, uudet sukat, smokattu esiliina kuin huntuviritelmä ja Novitan tähän käyttötarkoitukseen mainiosta Huopanen - langasta valmistuneet tekoletitkin.

Kiirettä viikkoon tuo myös huomenna luonani järjestettävä Unikankareen lähinnä kai uusille harrastajille suunnattu kokkausilta. Kiireellisen aikataulun vuoksi olen vasta vähän alustavasti miettinyt, minkälaista sapuskaa huomenissa laitamme. Olen katsonut jo reseptit suurin piirtein valmiiksi, joten lähinnä täytyy muuttaa jenkkiläisiä mittayksiköitä meikäläisiksi ja tehdä kauppalistaa huomista varten. Laitan sitten kokkauskokeiluistamme jossain vaiheessa jotain tännekin.

Ei kommentteja: