lauantai 25. lokakuuta 2008

Ompeluprojekteja ja myöhästyneet turnajaiskuulumiset

Hyvin levätyn syysloman viikon jälkeen ollaan jälleen kotikoneen ja nopeamman nettiyhteyden ääressä ja on aika kirjoitella viikko sitten vietetyistä kruununturnajaisista ja julkaista muutamia kuvia syksyn aikana valmistuneista/valmistuvista ompeluksista. Oli kivaa ollla tapahtumassa pitkästä aikaa ja nähdä myös muutamia enitisiä Hirvenkylän asukkeja muutamaan vuoteen. Itse turnajaistapahtuma eli ulkosalla istuskeleminen noin pari tuntia kylmässä viimassa toi jälleen esille talvivarusteideni riittämättömyyden ja monta kertaa tuli mieleen, että oliko sittenkään hyvä idea jättää villaviittani kotiin tilanpuutteen takia ensimmäistä kertaa harrastushistoriani aikana. Mutta onneksi järjestäjien tarjoamat kuumat juomat helpottivat tilannetta. Itse turnajaisten voittajiksi selviytyivät Normarkkilaiset Marcus ja Cecilia, joten ei saatu koto - Aarnimetsästämme kuninkaallisia tälläkään kertaa, vaikka kotimaisia kilpailijoita olikin riittämiin.

Turnajaisten lisäksi ohjelmassa oli kuten tavallista pidot, tosin tavallista runsaampina ja maukkaampina. Erityisesti jälkiruokiin oli panostettu todenteolla ja mansikka- mantelisörsselin ja ruusukerman kanssa erilaiset pikkuleivät mahtuivat siihen kuuluisaan jälkiruokavatsaan vielä raskaan aterian päätteeksi. Suuri kiitos siis Evalle ja Uffelle säkä muille keittiössä touhunneille!

Illan pitohin sain laittaa päälleni vihdoin ja viimein myös uuden vaatekerran. Tosin epäonnenmekosta jäi vielä hihoista muutama nappi puuttumaan, kun unohdin ne kaikessa lähtötöhötyksessäni sohvalle, vaikka viimeiset ajatukseni ennen lähtöä koskivat sitä, onko nyt ompelemattomat napit varmasti mukana, jotta on puuhasteltavaa junassa. No hiha sitten harsittiin päälle puuttuvien nappien kohdalta illan ajaksi. Ostin sitten suosiolla metalli napit pukuuni kangasnappien tekemisen sijaan, kun aika alkoi käydä vähiin ja tekemistäni kangasnapeista tahtoo aina tulla melkoisen rumia, sienimäisiä joka suuntaan leviäviä palleroisia.

Tein hihoihin sitten tosiaan kesällä ostamani ruutukankaasta pidennykset/ ranteenlevennykset,kun hiha olisi jäänyt muuten turhan lyhyeksi. Hiha istui monivaiheisten ongelmien jälkeen loppujenlopuksi suhtkoht hyvin, vaikka mitään jumppaa siinä ei välttämättä pystyisi tekemään.


Illalla päässä oli myös mekon jämäkankaista tehty pikkuhuppu 1400-luvun ristipistokirjonnoin, josta joku joskus pyysi kuvaa tänne. Uudet letit eivät päässeet vielä kokemaan ensiesitystään, kun eivät paksuutensa tähden sopineet hupun kanssa, mutta pääsevät kyllä sitten viimeistään Sydärissä päähän hunnun kera. Pitäisi vain hommata jostain huntuneuloja niin hupun kuin hunnunkin päässä pysymistä helpottamaan. Kohta vain rupeaa olemaan vaihtoehtoisia päähineviritelmiä niin paljon, ettei oikrin aina tiedä minkä valitsisi.


Laitoin vielä tähän kuvan smokatusta esiliinastani, joka myös oli ensimmäistä kertaa tapahtumassa päällä kuluneena viikonloppuna. Kyseinen esiliina on vain niin hieno, että saa koko ajan olla varuillaan ettei pyyhkisi likaisia käsiään siihen niin kuin vanhaan helpommin pestävään versioon...


Tapahtuman kylmyyden innoittamana aloitin myös kauan suunnitelmissa olleen hiukan pitemmän hupun ompelun pinkin helvetinikkunan jämäkankaista. Tulevaan huppuun saa kädet kätevästi sisälle lämpimään ja kangasta jäi vielä yli samaa sarjaa olevia hansikkaita varten. Hupun pituus ulotuu hiukan vyötärön alapuolelle. Sormet syyhyäisivät myös tehdä huppuun kirjontoja Sahralta turnajaisista ostetuista kasvivärjätyistä langoista, mutta hoidetaan nyt ompelupuolta ensin....

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Feel good......