lauantai 14. helmikuuta 2009

Pussukkaa pukkaa

Tästäkin viikon annista piti kirjoittaa eilen, mutta se jäi ymmärrettävästi viikon shokkiuutisen varjoon. Eli sain valmiiksi vihdoin ja viimein sen kirjotun pussin, jota olen elokuun alkupuolelta asti väsännyt. Kirjonnat sain oikeastaan valmiiksi jo viime sunnuntaina, mutta pussin ompelu ja muukin hösellys on vienyt aikaa lopulliselta viimeistelyltä. Pussista puuttuu vieläkin tasselit alareunasta, tosin en tiedä, jaksanko alkaa niitä väkertämään, kun lankakin loppui harjoitusversioitten kanssa tuskaillessa. Nyt on kuitenkin yksi ikuisuusprojekti saatu valmiiksi ja vieläpä yllättävän nopealla aikataululla, jos vertaa edelliseen puolta pienempään kirjottuun pussiin, jota tein muistaakseni yli vuoden. Yli kolme vuotta sitten aloitettu istumatyynykin on yhä kesken, pitäisiköhän sitä ruveta taas väsäämään seuraavaksi. Ainakin pidempi pistonpituus olisi lepuutusta tarkan urakan jälkeen.


Maanantai-iltana tein sormen päät kipeinä koko illan pussille nyöriä Stich Out of Time - kirjasen mukaan neljällä säikeellä letittäen. Mielessä kävi moneen kertaan siinä ahertaessani, että iskunyöreillen olisit ollut jo perillä aikoja sitten. Nyöristä tuli loppujen lopuksi aika hauskannäköinen vaikkakin uudesta tekniikasta johtuen hiukan epätasainen. Nauha oli kuitenkin sopivan ohut jotta sen pystyi pujottamaan isoon parsin neulaan ja ompelemaan paikoilleen.


Kuvassa näkyy työn takapuolta ennen kuin vuori on asetettu paikoilleen kirjontaa suojaamaan. Alakuvassa olenkin sitten saanut ommeltua paikoilleen tummansinisestä pellavatilkusta taiteilemani vuorin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On se hieno! Olen aina ihaillut tämäntyyppisiä pussukoita.

Eveliina kirjoitti...

Kiitos, kannustavaa palautetta käsitöistä on aina mukava saada.