torstai 22. tammikuuta 2009

Uuden koneen aika

Tänään minun pitäisi palauttaa lainakoneeni ja saada uusi entistä kevyempi kannettava. Korjaamosta kun soittivat, että vanhasta "pienokaisestani" (joka nyt ei enää nykykehiryksen valossa niin pieni enää ollutkaan) oli mennyt emolevy ja, että se oli täysin korjaamattomissa. Saatan siis joutua pitämään bloginkirjoittamisessa pienen tauon ennen kuin saan taas nettiyhteyasiat järjestykseen uuden koneeni kanssa. Koneista puheenollen edelllisen postauksen kirjoitin Wordin kätevää blogi-pohjaa hyväksikäyttäen, mutta taidan pitää perinteisemmastä tavasta enemmän, sillä bloggerin omalla alustalla on enemmän ja selkeämmin muotoiluvaihtoehtoja tarjottavana. Mutta nyt tiedän, että tuollainenkin vaihtoehto on...

Koneen mukana tulee myös kissa, joka on ollut liki kuukauden hoidossa vanhempien luona maalla mm. tapahtumanjärjestelykiireiden takia. Toivottavasti se sopeutuu vielä kaupunkilaiselämää. Jotenkin jokaisen maaseutureissun jälkeen on sellainen pelko sydämellä ja samalla rupeaa miettimään myös kissan kaupungissapidon eettisyyttä. Onko oikein, että ulkona villisti ja vapaasti juoksenteleva huomattavasti onnellisempi eläin lukitaan kuitenkin suhteellisen pienen asunnon sisään, jossa ulkoilmaa pääsee vaan haistelemaan lasitetulta parvekkeelta?

Eilen oli myös SCA-asioiden kannalta hedelmällinen päivä. Sain sähköpostia, jossa kyseltiin jyväskyläläisten harrastajien perään ja halukkuutta osallistua demoon Yläkaupungin yössä. Ihanaa, että sielläki päässä on joku aktivoitumassa ja viemässä asioita eteenpäin! Itse olen tulossa demoon, jos se vain on sunkaan aikataulullisesti Villa Lanten -ekskursion kanssa yhteensovitettavissa. Illalla pidettiin lisäksi Unikankareen tiede- ja taidepiirin avaus ja suunnittelua. Kevään ohjelmasta on tulossa todela mielenkiitoinen ja nimenomaan teknisiä töitä on tsrjolla paljon. Pääsenkin ehkä tekemään kevään aikana itselleni uudet kegät, patinit, tilataan vyönahkoja yhteistilauksena yms. Katselinkin eilen netistä löytyvistä kaupoista vyönkoristeita ja solkia. Minkälaisia kokemuksia ihmidillä on ulkomailta tilaamisesta? Entä voisiko tarvikkeiden hankkimista liittää jotenkin Rooman reissuun, tietääkö kukaan, olisiko siellä historian elävöittämiseen erikoistuneita kauppoja?


Laitan myös tähän nyt muutaman kuvan lainakoneen uumenista. Kuvassa on se jossain edellisessä postauksessa mainitsemani figuuripalapeli koottuna ja täydessä loistossaan keittiöni seinällä vaainimassa. Mittakaavaa saa alareunassa roikkuvasta kakkuvuoasta ja keittiöpyyhkeestä.Tässä kuvassa taas on uusi pitempi huppuni, joka sai ensiesiintymisensä Sydärin perjantai-iltana. Huppua tosin täytynee vielä hiukan korjailla. Kaulus voisi ylttyä korkeammsllekin ja tiukemmin kaulan ympärille, tosin sitten voi jo pukeminen käydä hankalaksi. Huppu myös pussittaa ikävästi hartioitten kohdalta.

Tämä kuva on taas lähinnä siksi, että se on yksi harvoja minusta ylipäätään keskiaikavaatteissa otettuja kuvia tai ennenkasikkia yksi onnistuneimmista. Toki tuttka on tässä vähän miten sattuu, nimittäin hiuslisäkkeet ja hunnut istuttelin päähän vasta tapahtumapaikalla kun suurimmat ennakkojärjestelyt oli tehty. Muuten ei ymmärrettävistä syistä tullut paljoa kuvia napsittua...

Ei kommentteja: