perjantai 15. toukokuuta 2009

Lähtö

Tänään sitten koittaa se viimeinkin se kauan kaivattu hetki, kun pääsen sulkemaan ulko-oveni viimeistä kertaa tässä kuussa ja suuntaan Jyväskylän kautta kohti Roomaa ,Tiber-joen ikuista kaupunkia. Pahin pakkaus ja siivous paniikki on nyt suurin piirtein ohi. Eilen kämppäni oli näet vielä kuin pommin jäljiltä ja ilta meni ensin seminaariesitystäni vielä parennellessa ja harjoitellessa sekä sitten tietysti Moskovan Euroviisujen parissa kesäkauden ekojen marjojen ja mozzarellapalojen toimiessa kisanaposteltavina. Lauantain fiinalihan jää hiukan Yläkaupungin Yön demoamisen varjoon, mutta aion katsoa sen silti kaiken kaupunkifestivaalihumun keskellä.

Kuluva viikko on ollutkin varsinainen hypeviikko: Euroviisujen, Yläkaupungin Yön sekä Rooman lisäksi sitä on leimannut levoton lähdön tunnelma ja tuntemus ikään kuin virallisesta kesän aloituksesta. Tekee varmasti ihan hyvää päästä / päästää arkirutiineista irti ja tehdä jotain uutta ja erilaista joka päivä. Tosin sitä lähdön odotusta varjostaa tieto siitä, että äitini on ollut kuluneella viikolla todella huonossa kunnossa, huonommassa kuin koskaan aiemmin. Ei tunnu hyvältä lähteä Suomesta pois juuri nyt, mutta toivottavasti tilanteeseen tulee jokin käänne sunnuntaihin mennessä.

Eilen kävin hakemassa Alinalta pukuja demon museonäytttelyä varten. Saimme nimittäin demoamispaikaksemme Suomen käsityömuseon aivan Jyväskylän keskustassa Kävelykadun päässä. Taistelijat ja tanssijat esittelevät seuraa kadulla, ja alakerran näyttelytiloissa pidämme pientä kirjontatyöpajaa mahdollisille kiinnostuneille. Tämän lisäksi laitamme pukukavalkaadin mahdollisimman erilaisista asuista museon mallinukkejen päälle. Niin ja seinät olisi tarkoitus koristella Aarnimetsän seinävaattein. Maanantaina kävimmekin tarkastelemassa demopaikkaa museolla sen normaalisti kiinniollessa. Uskon, että demosta tulee todella onnistunut ja saamme ainakin paljon näkyvyyttä. Oli hieno tunne huomata esittelymme festivaalin paperiohjelmassa ja sen nettisivuillakin.

Mutta nyt vielä viime hetken siivoilun ja pakkailun pariin. Kirjoitellaan lisää sitten ensi kuun puolella!

Ei kommentteja: