maanantai 29. joulukuuta 2008

Kotona taas

Palauduin nyt sitten maaseudun rauhasta jälleen tänne kaupunkiin ja hiljalleen laskeutumaan kohti arkea ja sen haasteita. Valitettavasti perheessämme ei vaan päästy tänä vuonna viettämään joulun aikaa kovinkaan riemukkaissa tai onnellisissa merkeissä. Joulunajan kurjista tapahtumista en voi läheisteni yksityisyyttä kunniottaen enempää tänne kirjoittaa, mutta joulunajan vaikeat tilanteet kuuluvat kyllä tähän astisen elämäni henkisesti raskaimpiin kokemuksiin. Kaiken huipuksi kissaani puri eilen aamulla vielä pihapiiriin tunkeutunut kulkukissa mahan seudulle ja ei tuntunut kovinkaan hyvältä jättää kipeätä kissaa maalle toipumaan lähdettyäni. Eilen Ipatilli vain lähinnä kyyhötti viltillä kärsivän näköisenä huohottaen ja huusi sydäntä särkevästi aina kun yritimme tarkkailla vaurioitten laajuutta. Mutta onneksi tänään kissa pääsi jo liikkeelle hiukan ketterämmin joskin hiukan tavallista hitaammin ja aloitti jo pientä tappelunnujakkaakin kissatovereittensa kanssa joten ehkä ollaan menossa paranemista kohti.

Mutta mahtui jouluun hiukan positiivistakin. Sain nimittäin joululahjaksi uuden digikameran rikkoutuneen tilalle, joten luvassa on enemmän kuvallisia päivityksiä jatkossa. Kuvailinkin jopuluaattona valmistamani keskiaikateemaisen jouluaterian ruokalajeja. Kattaus ei tosin ollut kovnkaan ajanmukainen rajallisista astiavarannoista johtuen. Tarjolla oli kylmäsvusiikaa manteli-korintti -viikunalisukkeella ( Chisan), kanaa punaviinikastikkeessa (Gelynes in Dubette), täällä blogissakin reseptina ollutta Leshes Fried in Lenton -hedelmäpiirasta sekä päärynälohkoja viinisiirapissa ( Wardonys in Syrap). Ruokien reseptit piirakkaan lukuunottamatta sain Kaarnemaan erinomaisilta suomenkielisiltä kokkaussivuilta.



Ehdin nmyös tekemään hupun kirjontaa hiukan eteenpäin kaiken rytäkän keskellä. Tässä siis ensimmäinen aplikaatioympyrä valmiina hupuun liitettäväksi.


Ei kommentteja: