keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Lautanauhaa, istutuksia ja markkinahumun ennakointia...

Rauhaisassa maalaismaisemassa perheen kanssa perin rauhallisesti vietetty juhannus on mennyt menojaan ja koti-Turkuunkin selviydytty pari päivää sitten takkuilevan VR:n kyydissä pari tuntia lisäaikaa matkaan saaden. Ja juhannuksen jälkeinen viikko ei toki ole mikä tahansa viikko, vaan kauan odotettu Turun keskiaikamarkkinoitten viikko!

Markkina-alueen paaluvarustukset ynnä muuta rekvisiittaa näytti asetellun paikalle jo ennen juhannusta ja varsinainen markkinakojujen pystytys alkaa jo tänään illalla klo 16. 30 alkaen. Sitten näkee, miten Unikankareen kojun päälle juhannuksen pyhinä kyhätyn katoksen pystyttämisen kanssa oikein käy. Varsinainen markkina humuhan alkaa vasta huomenna ja itsekin olen istumassa markkinakojussa päivittäin lautanauhaa ja muita käsitöitä tehden. Lauantaina järjestetään myös taloni saunassa ja sen kerhotilassa perinteiset Unikankaren kesäpelit uudistuneen markkinasaunan muodossa... Paljon on siis ohjelmaa tiedossa, ja on jänittävää päästä näkemään markkinahumua myös hiukan erilaisesta näkökulmasta tällä kertaa.

Markkinoita varten päätin tarttua ensimmäistä kertaa liki kahteen vuoteen nauhalautoihin harjoitellen markkinakojuedustamistani. Tuloksena syntyi ensimmäinen ryhmittäin käännelty lautanauhani, joka oli myös ensimmäinen ikinä nauhapuissa kutomani. Lankana erinomaisesti lautanauhaan sopiva Pirkka, jota hankin joskus vuosia sitten alennusmyynnistä poistuvissa väreissä.

Toinen puissa tehty kokeilu on puolestaan Novitan Wool-lankaa, josta tuli ihanan pehmeä nauhaa, mutta se tuntui huopuvan vähän turhankin tehokkaasti lautoja käännellessä.

Muutenkin on olo on kevyt ja valoisa. Viikkojen odotuksen jälkeen saapuivat viimein kunnon kesäkelit tänne Suomeenkin ja äitikin pääsi viimeiseltä hoitojaksolta lopullisesti kotiin sairaalasta! Kaiken huipuksi vielä helmikuussa istuttamani mustanmerenruusu rupesi eilen kukkimaan ensimmäisen kerran pitkän kevään jälkeen:
Samana päivänä myös toukokuussa kylvämistäni kesäkukista aukesivat ensimmäiset nuput:Ja innostuin myös ostamaan ilmeisesti lähes ainoasta keskusta-alueella vielä aukiolevasta kukkakaupasta vielä lisää parvekekukkia. (En ollut ennen tiennyt, että kukkakaupat sulkevat ovensa juhannuksen jälkeen heinäkuuksi. Luulisi, että kesä olisi kukkamyynnin kulta-aikaa!) Koska osa belargonioista oli vähän rähkiä ulkona auringossa seistyään, sain vielä yhden räähkän kaupan päälle. Näissä asioisa on siis aihetta riemuun hiukan synkemmän alkukesän jälkeen.1 kommentti:

Anu kirjoitti...

Markkinoilla nähdään lauantaina! Tullaan tällä kertaa koko perhe, joten olemme vain aamusta iltaan. Jää saunat väliin, harmi.
Aurinkoisin kesäterveisin,
Rikissa ja pojat