lauantai 26. maaliskuuta 2011

Tunnustuksellista

Sain Maahiskalta tällaisen. Kiitos tunnustuksesta!

Vastaan seuraaviin kysymyksiin suomeksi, koska en halua sönköttää huonolla englannillani mitään.

1. When did you start your blog?
Tämän blogin tarina alkoi vuonna 2004. Silloin aloitin ensimmäisen blogini Livejournalin puolella. Sittemmin tuon blogin nimeksi tuli nykyinen Pohjalla helmenä pätöinen minä. Blogin nimi on peräisin eräästä Velimir Hlebnikovin runosta, joka on minulle tärkeä ja merkityksellinen. Pidin pari vuotta taukoa Turkuun muutettuani, mutta elvytin blogini uudestaan. Kesällä 2008 siirsin blogini Bloggeriin. Aloitin bloggaamisen ikään kuin alusta, uusista lähtökohdista.

2. What is it about?
Tämä blogi kertoo minusta, minun haaveistani ja kipuilustani. Toisinaan siinä käsitellään myös käsitöitä ja keskiaikaa. Viimeaikoina elämäni on tosin ollut niin hektistä, ettei käsityölle yksinkertaisesti jää aikaa. Viime aikoina on tullut kirjoitettua lähinnä ammatinvaihdoksesta, uudesta mahdollisesta urasta toimittajana. Toisinaan linjanveto sen suhteen, mitkä päivitykset kuuluvat tähän blogiin ja mitkä puolestaan Turku 2011-blogiini, on vaikeaa.

3. What are the differences between this blog than others?
Yksi ero on pohdiskeleva ote. Pyrin raapaisemaan pintaa syvemmältä. Kerron hyvinkin henkilökohtaisista asioista, mutta pidän silti mielessäni myös lukijat. Kaikkein henkilökohtaisimmista jutuista kirjoitan vain yksityiseen päiväkirjaani. Vuosien varrella on tapahtunut muutama ylilyönti, joista en ole ylpeä.

4. Why did you started it?
En muista, miksi aloitin 18-vuotiaana bloggaamisen. Silloin moni muukin kaveripiiristä aloitti blogin ja minä perässä. Sittemmin syynä blogin jatkumiselle on ollut yksinkertaisesti se, että en voi olla kirjoittamatta. Kirjoittamisesta on tullut minulle elinehto. Olen huomannut, että luovuutta vastaan on turha taistella. Sen kahlitsemisesta seuraa vain ahdistusta. Välillä pidän taukoja, mutta silti palaan kirjoittamisen pariin. Toivon, että kirjoittamisesta tulisi minulle tulevaisuudessa ammatti, tavalla tai toisella.

5. What would you like to change in your blog?
Haluaisin enemmän kuvia. Nyt kamera on hukassa kolmatta kuukautta, pattereitta jossain muiden tavaroitten seassa. Kämpässäni on luova kaaos. Haluaisin myös yhtenäisemmän linjan, mistä kirjoittaa. Mutta toisaalta tämä blogi voi olla oma ajatusten sillisalaattini.

And the award goes for these 5 gorgeous blogs:

Pink & Lime - Ystäväni etsii omia sävyjään punaisesta ja vihreästä.

Neulakko – Kaipaako tämä esittelyä? Sivusto on keskiaikablogien jättiläinen ja suuri esikuva.

Löytäjä - Tätä blogia lukiessa tulee yksinkertaisesti hyvä mieli. Blogi on huonon päivän piristys.

Haloo Helsinki, täällä Turku! – kulttuurikirjeenvaihtajakollegani valokuvaa turkulaista kulttuuria.

Pohjolan Kasvatit – Luokkakaverini Jonnan Blogissa on jotain söpöä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi kiitos Eve tästä! Oot herttanen :)

Amelie Quimby kirjoitti...

Olipa mieltämme suuresti ilahduttavaa ja sydäntämme sykähdyttävää havaita, että Löytäjä-lehtemme on tuottanut lukijoilleen mielihyvää ja iloisia hetkiä! Otamme saadun tunnustuksen vastaan Turkun neitoa tervehtien!