torstai 1. heinäkuuta 2010

Töitä ja markkinoita

Tänään koittaa minun kesäni ainut virallinen keskiaikariento, Turun keskiaikamarkkinat.

Tänä vuonna kiristynyt rahatilanne ja kesätyöt pitävät otteessaan niin, että kesän ehdoton ykköstapahtuma Nuijasotakin jää kokonaan väliin. Vähän harmittaa, mutta toisaalta olen tyytyväinen siitä, että saa tehdä työtä.

Oikeastaan siivoaminen on ihan kivaa. On rentouttavaa tehdä työtä, missä ei tarvitse ajatella liikaa tai esittää yhtään sen fiksumpaa kun onkaan. Pönttöjä kuuratessa ja peilejä kiillotellessa voi samalla mietiskellä omia juttuja. Työkavereiden kanssa heitetetään sisäpiirin vitsejä ja juorutaan uusimmat kuulumiset heti aamusta.

Aikaisiin aamuherätyksiin tottui helposti. Päivä lähtee hyvin käyntiin pienellä kuntoilulla, kun ensin pyöräilee töihin. Aamuyöstä tyyni jokiranta on satumaisen kaunis. Sadettimet vain pyörivät nurmikolla. Aamuvuorosta kotiin palatessa on voittajaolo. Vastaan tulee ihmisiä, jotka ovat vasta menossa töihin!

Sitten voi tehdä koko päivän rentouttavia kesäjuttuja. Lukea kirjaa Ruissalossa tai tarkkailla oman parvekepuutarhan kasvua.

Olen päättänyt tehdä koko kesän vain semmoisia juttuja, jotka eivät nosta stressikynnystä yhtään. Stressata ehtii tarpeeksi talvellakin. Hermoloma on tullut erittäin tarpeeseen. Työasiat jäävät työpaikalle, eivätkä jää muhimaan päähän loppupäiväksi.

Käsitöitäkin teen hissukseen. Neula tarttuu käteen vasta sitten, kun oikeasti tekee mieli. Välillä tarvitsee lomaa keskiajastakin.

Käyn silti markkinoilla pyörähtämässä. Siellä näkee tuttuja. Pääsee tunnelmaan. Voi katsoa pitäjämme tanssiesitystä. Tänä vuonna Pinellan alueen kaivaukset veivät meiltä oman kojun markkinoilla. Tällä hetkellä ei kyllä yhtään huvittaisi pistää paksua villamekkoa päälle helteeseen. Lauantai-illalla pääsee sitten markkinasaunaan ja grillaamaan unikankarelaisten kanssa.Ei kommentteja: