tiistai 13. heinäkuuta 2010

Kesätapahtumia

Kesään saatiin sittenkin mahtumaan useampi keskiaikariento.

Keskiaikamarkkinoilla ja markkinapiknikillä tanssittiin toissa viikolla. Vähävaraisen neidin ostossaalis jäi tosin yhteen solkeen. Mutta oli mukava nähdä tuttuja ja nauttia tunnelmasta. Tuomiokirkolle keränntyi pikniköimään joukko keskiaikaharrastajia. Sieltä matka jatkui markkinasaunaan ja pitäjän kokoukseen. Saunalla grillailtiin ja seurusteltiin pitkälle iltaan.

Sattumalta pääsin suomalaisten keskiaikapiirien ehdottomaan ykkösrientoon Nuijasotaan. Tosin päiväksi. Mutta se oli hyvä päivä.

Kavalahdessa tanssittiin alasti järvessä alastoman skottilaisen pillipiiparin säestyksellä. Päivässä ehti vaihtamaan kuulumisia ihmisten kanssa ja katsomaan iltasella hetken sotaa. Silti harmitti, kun piti lähteä pois.

Olisin halunut jäädä sinne fiilistelemään koko viikoksi! Päivässä ei ehtinyt näkemään läheskään kaikkia keskiaikakavereita. Mutta pääsipähän näkemään, miten paljon teltta-alue on kasvanut viimevuosina. Ensi vuonna sitten toivottavasti paremmalla onnella ja suuremmilla rahavaroilla.

Yritän päästä seuraavaksi Evanpäiville. Syksyksi on luvassa myös Unikankareen oma minitapahtuma. Ehkä sitä jaksaisi kohta tehdä taas käsitöitäkin entisenlaisella innolla.

Muuten päivät ovat menneet kesäisesti. Melkein joka päivä olen matkannut rannalle autollisen kaverin kanssa. Turussa kun rannat ovat aika kaukana pyöräilijälle.

Lauantaina kuunneltiin Ruisrockia Urheilupuiston kallioilla ja katseltiin auringonlaskua Mikaelin kirkon taa. Sen lähemmäksi turkulaista idylliä on vaikea päästä.Ei kommentteja: