maanantai 26. heinäkuuta 2010

Englannin paketti ja kissalähetysViikko sitten maanantaina rantautui äitini serkku Liisa Turkuun englantilaisen miehensä Keithin kanssa. Matkaa oli tehty autolla aina Englannista saakka. Liisa lukee tätä blogia, joten sovimme aamiaistreffit satamaan, jossa olen töissä.

Liisa on myös kiinnostunut keskiajasta ja käsitöistä. Niinpä hän toi mukanaan paketin ylimääräistä keskiaikakamaa ja käsityötarvikkeita nurkista pölyyntymästä. Tällainen paketti se sitten oli:

Paketin sisältä paljastui paljon keskiaika-aiheisia kirjoja, joita löytyy kuulemma paljon paikallisilta kirpputoreilta ja antikvariaateista.
Paketista löytyivät seuraavat teokset:

- Richard Selbie, The Anatomy of Costume. 1970-luvun kuvateos muodista muinaisesta Egyptistä nykypäivään.
- The Gooodman of Paris. Englanninkielinen käännös ranskalaisesta kotitalousoppaasta 1300-luvulta selityksineen.

- Candace Bahout, Medieval Needlepoint. Nykyaikaisia kirjontamalleja, jotka ovat saaneet innoituksensa keskiajasta. Hyvä puoli on se, että kirjassa kerrotaan, mistä käsikirjoituksesta tai vanhasta seinävaatteesta mallit on muokattu.

-Alma Oakes & Margot Hamilton Hill, Rural Costune - Its Origin and Development in Western Europe and the British Isles. Pätevän näköinen kirja maalaisten vaatetuksesta keskiajalta 1800-luvulta. Sisältää kuvia, taulukoita lainsäädännöstä ja paljon muuta pientä kivaa ekstraa.- Francois Boucher, 20 000 Years of Fashion - The History of Costume and Personal Adornment. Varsinainen tiiliskivi muodin historiasta. Keskiajastakin on iso siivu.

- The Big Book of Needlecraft - A book of Practical Information and Interest for the Home Needlewoman, the Dressmaker, the Embroideress, the Knitter and the Craftswoman. 1900-luvun alusta peräisin olevan kirjan pömpöösi nimi kertoo kaiken oleellisen. Sisältää kaavoja, kuvia erilaista pistoista, neuleohjeita ja selityksiä erilaisista harvinaista käsityötekniikoista.
Löytyi paketista muutakin kivaa. Omituisin tuliainen oli kokoelma laminoituja henkilöhahmoja Cantebury Talesin käsikirjoituksesta 1300-luvulta. Näitä voisi käyttää lasinalusina, havainnollistavana opetusmateriaalina tai vaikka tapahtumapaikan somistamiseen. Paketista löytyi myös karkeaa pellavalankaa pienen ihmisiän tarpeisin. Lankaa oli monta kerää.
Kangastakin löytyi hiukan: raidallista, valkoista ja tummanruskeaa puuvillaa. Kiitos paljon mahtvasta Englannin-paketista, Liisa!


Paketin kuvaamisen jälkeen tuli jatkettua kesän ensimmäisten valokuvien räpsimistä. Ensin kun kamerasta loppuivat patterit ja sitten itse kamera oli hukassa. Kesä on sitä paitsi kulunut niin tylsästi töissä, ettei kuvausintoa olisi muutenkaan paljon ollut. Lopulta kamera ja patterit löytyivät.Torstaina sain Ipatillin takaisin koko alkukesän kestäneeltä evakkomatkalta tai hermolomalta.
Kissaherran unirytmi kun ei sopinut yhteen kesätyön aikaisten aamuherätysten kanssa.


Maalla Ipatilli hiiresti ja nautti luonnosta ja lämmöstä. Kaupungissa täytyy tyytyä vain parvekkeeseen hellepäivänä. Kyllä pientä olikin jo ikävä!

Ei kommentteja: