keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Muutosten aika

Aikaisemminkin blogissani vieraillut lukija varmaan huomaa blogissani ja eritoten sen ulkoasussa tapahtuneen paljon muutoksia sitten viime näkymän. Vanha rakas vihreä blogimalli sai siirtyä uuden selkeämmän ja paremmin gradublogini ulkoasun kanssa yhteensopivan mallin myötä. Samalla päätin poistaa myös linkkilistastani esim. opiskeluasoihin liityviä tai muuten irtonaisilta tuntuvia tai harvoinpäivittyviä blogeja, jotta sivupalkista ei tulisi liian kaoottinen.

Samaan syssyyn toteutin myös pitkään päässäni muhineen ajatuksen englanninkielisestä lähinnä SCA-asioihin keskityvästä blogista, ihan jo kehnon englannin kirjallisen taitoni parantamiseksi. (Joka ei kyllä varmaan oikeasti ehkä ole niin kehno, mutta perisuomalaiseen tapaan englanninkielisen tekstin tuottaminen on minulle todella suuri henkinen kynnys) Varsinainen ensimmäinen englanninkielinen blogimerkintä saa kyllä sinäänsä odottaa huomiseen kellon karattua käsistä ulkoasua säätäessä. Gytha's World on siis lyhyesti ja ytimekkäästi englanninkielisen blogini nimi.

Hassua sinäänsä, että vasta muutama kuukausi sitten argumentoi täällä yhden kaikki elämäni osa-alueet kattavan blogin puolesta, mutta päädyin sittenkin ratkaisun sijoittaa asioita sittenkin enemmän omiin lokeroihinsa. Tämä blogini tulee kuitenkin säilymään pääbloginani ja käsittelen kyllä varmaan tässä kaikenlaista sekalaista eri aihepiireistä. SCA-asioitakin käsittelen täällä entiseen tapaan, mutta yritan keskittää projekti kuvauksia jotenkin tiivistetymmin ja suppeammin englanninkieliselle puolelle. Suomenkielinen blogini toimii siis lähinnä henkilökohtaisemman tilityksen kanavana, vaikka ehkä pyrinkin hivenen sitä tendenssiä vähentämään. Saa sitten nähdä, miten minulle käy kolmen blogin loukussa ja osoittautuuko kokeilu onnistuneeksi. Ja blogiharrastuksen elpymysisestä ei ole vielä vasta vuottakaan...

Muuten tämä viikko on ollut aika hektistä aikaa kuten edellinenkin, eikä pieneltä ärhentelyltäkään ole vältytty. Yhtäkkiä keksitty kotikirpari-idea tuo vielä stressiin oman osansa mm. kämpän vallanneen sotkun muodossa. Sen lisäksi tajusin, että Yläkaupungin Yö:n demo ja sen jälkeinen ekskursio lähestyy uhkaavasti. Noin parissa viikossa pitäisi siis saada vielä kovin levällään olevat kevään kouluhommat siististi pakettiin, jotta voisi olla sitten Roomassa rennoin mielin. Ja sitä ekskursiota vartenkin pitäisi vielä hoitaa yhtäsuntoista pikkujuttua. Jännittää, sillä en ole varmaan koskaan ollut kahta viikkoa yhtä kyytiä poissa kotoa, ja tiivis yhteisasuminen Rooman päässä voi osoittautua kaltaiselleni yksinasumiseen tottuneelle haastelliseksi. (toivottavasti kuitenkaan ei...)

Muutosten aika jatkuu myös muuten heti huomenaamulla, kun menen kampaajalle leikkauttaman tukkaani reilusti lyhyemmäksi. Hyvästi huonokuntoiset latvat ja tervetuloa helppohoitoisuus!

Ei kommentteja: